500 gr. taze Fasulye
1 sogan
2 dis sarmisak
2 havuc
2 domates
siviyag
1 kasik domates salcasi
tuz
karabiber
kekik
Fasulyeleri temizleyip kirdiktan sonra önce sogan yemeklik dogranip tencereye alinir. Sirasiyla Fasulye, Havuc ve Sarmisak tencereye alinir ve en son domateslerin kabugu soyulup ve üzerine rendelenir. En son olarak üzerinden 2 bardak salcali su eklenip baharati atilir ve kisik ateste yarim saat pisirilir.
Esim Pirinc pilav hastasi oldugu icin bizim evde hic eksik olmaz.
Bu Yemegin yaninada cok yakisiyor zaten...
Malzemeler:
biraz siviyag
biraz tereyag
tel sehriye
1 bardak pirinc
2 bardak su
tuz
limon suyu
Siviyagda sehriye kavrulur ve üzerinden önceden islatilmis pirinc eklenip iyice kavrulur. Ben pirincler kavrulurken hep biraz limon suyu eklerim. Hem pirinclere parlaklik verir hemde pirincler dibine tutmaz piserken. Kavurduktan sonra üzerine 2 bardak su daha sonra birazda tereyag eklenip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirilir. Pistikten sonra bir kac dakika dinlenmeye alinir.
AFIYET OLSUN
Canim hayirli aksamlar iyiki tanistik nefis bir lezlet tam zamani taze fasüylenin afiyetler olsun.
YanıtlaSil