8 Mayıs 2010 Cumartesi

Elmali vanilya pudingli kek

Bu kek bir gece buzdolabinda bekletirilirse cok daha lezzetli oluyor, o yüzden bir gün önceden yapilmasinda fayda var.




Hamuru icin:
130 gr. tereyag 
1 yumurta
100 gr. Seker 
250 gr. Un
25 gr. kakao (100%)
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
biraz tarcin

Ic Malzemleri:
4 tane büyük Elma
2 paket Vanilya puding
800 ml Süt
100 gr. Seker
50 gr. Badem (Mandelblättchen)

Hazirlanisi:
Eritilmis tereyag, seker, yumurta güzelce cirpilir ve diger malzemeleri ilave edip güzel bir hamur elde edilir. Hamur bir kek kalibina yayilir ve buzdolabinda dinlendirilir. Puding tarifine göre süt ve sekerle pisirilir ve ilimaya birakilir. Bu arada Elmalar soyulur ve ince ince dilimlenir. Hamuru dolaptan cikarip elma dilimleri icine bosaltip üzerinden ilik puding dökülür. Üzerine badem taneleri dökülüp önceden isitilmis firinda 175° derecede 50-60 pisirilir. Bir gece beklettikten sonra afiyetle yenilir.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder