11 Mayıs 2010 Salı

Taze Fasulye ve Tel Sehriyeli Pirinc Pilavi

500 gr. taze  Fasulye
1 sogan
2 dis sarmisak
2 havuc
2 domates
siviyag
1 kasik domates salcasi
tuz
karabiber
kekik

Fasulyeleri temizleyip kirdiktan sonra önce sogan yemeklik dogranip tencereye alinir. Sirasiyla Fasulye, Havuc  ve Sarmisak tencereye alinir ve en son domateslerin kabugu soyulup ve üzerine rendelenir. En son olarak üzerinden 2 bardak salcali su eklenip baharati atilir ve kisik ateste yarim saat pisirilir.

Esim Pirinc pilav hastasi oldugu icin bizim evde hic eksik olmaz.
Bu Yemegin yaninada cok yakisiyor zaten...

Malzemeler:
biraz siviyag
biraz tereyag
tel sehriye
1 bardak pirinc
2 bardak su
tuz
limon suyu

Siviyagda sehriye kavrulur ve üzerinden önceden islatilmis pirinc eklenip iyice kavrulur. Ben pirincler kavrulurken hep biraz limon suyu eklerim. Hem pirinclere parlaklik verir hemde pirincler dibine tutmaz piserken. Kavurduktan sonra üzerine 2 bardak su daha sonra birazda tereyag eklenip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirilir. Pistikten sonra bir kac dakika dinlenmeye alinir.

AFIYET  OLSUN

1 yorum:

  1. Canim hayirli aksamlar iyiki tanistik nefis bir lezlet tam zamani taze fasüylenin afiyetler olsun.

    YanıtlaSil