26 Ağustos 2010 Perşembe

Yogurtlu Ispanak kavurmasi

Bu tarif benim en sevdigim yemeklerden ön siralardadir. Ispanagin hertürlü yemegini ve böregini cok seviyorum ama neyazikki ikizlerime birtürlü yediremiyorum. Gerci esimde pek sevmez ispanak yemegini. Neyse gelelim hazirlanisina:

Malzemeler:
1 kg taze Ispanak
1 sogan
2 dis sarmisak
siviyag
1 kasik salca
tuz ve karabiber
üzeri icin yogurt

Hazirlanisi:
Genis bir tavada siviyag ve sogan kavrulur ve salca eklenir. Ispanaklar temizce yikandiktan sonra büyükce doranir ve pismesi icin tavaya koyulur. Son olarak sarmisaklar kücük kücük doranip eklenir. Baharatlarinida ekleyip 15-20 dakika düsük ateste kavrulur. Ispanak pistikten sonra biraz sogumaya birakilir ve üzerinden yogurt dökülür.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder